Neprijatelj pred vratima

Naslov originala: Enemy at the Gates
Žanr: akcija, drama, povijesni
Trajanje: 126′
Godina izdanja: 2001.
Zemlja: SAD / Njenačka / VB / Irska
Izdavač/Distributer: Paramount Pictures
Uloge: Jude Law, Ed Harris, Rachel Weisz, Joseph Fiennes, Bob Hoskins, Ron Perlman
Režija: Jean-Jacques Annaud
Scenario: Jean-Jacques Annaud, Alain Godard
Producent/i: Alain Godard, Alisa Tager, Thomas Tannenberger

 

 

 

Istinita priča o okršaju proslavljenog ruskog snajperista Vassilia Zaitseva i nacističkog najboljeg strijelca Majora Koniga, za vrijeme Drugog svjetskog rata u Staljingradu.

Povučeni Vassili je običan vojnik, koji svoju dužnost obavlja s nevjerojatnom sposobnošću. Kad je Staljingrad trebao pasti u njemačke ruke, a Sovjetski Savez bio pred kolapsom, nije bilo bolje vrijeme za herojsko spašavanje grada.

Sovjetski politički časnik Danilov uvidio je Vassilijev potencijal i odlučio je vojnika pretvoriti u nacionalnog heroja. No kad se i Vassili i Danilov obojica zaljube u Taniu, hrabrog ženskog vojnika, Danilov počne mrziti heroja, kojeg je sam stvorio.

U međuvremenu Vassili je zaradio novog neprijatelja i postaje metom njemačkog najboljeg strijelca Majora Koniga, koji je zadužen da nađe i ubije Rusa. Dok ljudi u Staljingradu umiru u teškim mukama i velikom broju, dva čovjeka, neprijatelja, proživljavaju svoj rat u samoći, boreći se jedan protiv drugoga i pokušavajući spasiti svoj život i oduzeti tuđi.

mp4download_icon_0-e1414714046821

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin