Most špijuna

Naslov izvornika: Bridge of Spies
Redatelj: Steven Spielberg
Producenti: Steven Spielberg, Marc Platt, Kristie Macosko Krieger
Scenarij: Matt Charman, Joel Coen, Ethan Coen
Uloge: Tom Hanks, Mark Rylance, Amy Ryan, Alan Alda
Glazba: Thomas Newman
Snimatelj: Janusz Kamiński
Montaža: Michael Kahn
Distributer: Walt Disney Studios Motion Pictures, 20th Century Fox
(International)
Godina izdanja: 2015.
Trajanje: 141′
Država: SAD
Jezik: engleski

IMDb

 

 

 

Bridge of Spies (2015)

Redatelj Steven Spielberg se tijekom svoje karijere često bavio povijesnim događajima. Još pamti priče o Hladnom ratu koje mu je otac pričao u djetinjstvu o duboko ukorijenjenim osjećajima neprijateljstva i nepovjerenja koje je postojalo između SAD-a i Sovjetskog Saveza.

U tom ratu ključne su bile informacije a ne borba, riječi su bile ključno oružje. Bilo je to vrijeme kada su antikomunistička propaganda i senzacionalistički popraćena događanja poput Rosenbergovog suđenja sijali strah i mržnju diljem zemlje…mržnja proizlazi iz straha od nepoznatog. Nitko nije bio siguran, a bilo je posebno opasno vrijeme za biti na naslovnicama zbog obrane ruskog špijuna…

Dramatični triler koji se oslanja na niz povijesnih događaja, u produkciji kompanije Fox 2000 Pictures/DreamWorks Pictures “Most špijuna” priča je o Jamesu Donovanu, odvjetniku iz Brooklyna koji biva gurnut u središte Hladnog rata kada CIA zatraži njegovu pomoć u pregovorima o oslobađanju zarobljenog američkog pilota špijunskog zrakoplova U-2.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin