Mi djeca s kolodvora Zoo

Naslov izvornika: Christiane F. – Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
Redatlj: Uli Edel
Producent: Bernd Eichinger, Hans H. Kaden, Hans Weth
Scenarij: Herman Weigel, Kai Hermann, Horst Rieck
Uloge: Natja Brunckhorst, Thomas Haustein
Glazba: Jürgen Knieper, David Bowie
Snimatelj: Jürgen Jürges, Justus Pankau
Montaža: Jane Seitz
Godina izdanja: 1981
Trajanje: 138′
Država: Zapadna Njemačka
Jezik: njemački

IMDb

 

 

 

Christiane (N. Brunckhorst) je trinaestogodišnja djevojka koja živi s majkom i sestrom u jednome od betonskih nebodera berlinske četvrti Gropiusstadt.

To je kvart u kojem uglavnom žive ljudi s ozbiljnim socijalnim problemima, a ni Christianina obiteljska priča nije sretna – nedavno ih je napustio otac nasilnik. Nemajući moralnu obiteljsku potporu, ona se počinje družiti s mladima iz škole koji svi konzumiraju alkohol i lake droge te izlaze u obližnju popularnu diskoteku. Tamo upoznaje mladića Detleva (T. Haustein) s kojim se odmah zbliži. On, također ne skrivajući svoje osjećaje prema njoj, uvodi je u svoje društvo u kojemu su svi ovisnici o heroinu. Malo pomalo i Christiane će postati dio tog svijeta…

Ekranizacija istoimene knjige koja je po objavljivanju 1979. godine dostigla kultni status kojeg ima još i danas. Radi se o kronici maloljetne Berlinčanke koja je s nepunih četrnaest godina postala ovisnica najprije o lakšim drogama, a potom i o heroinu, a zatim se odala prostituciji. Ispričavši svoj slučaj dvojici novinara, on je objavljen kao roman iznimno zornoga prikaza berlinskog narkomanskog miljea.

Soundtrack je potpisao David Bowie, koji se i pojavljuje u maloj ulozi.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin