Memphis Belle

Redatelj: Michael Caton-Jones
Producent/i: David Puttnam,, Catherine Wyler
Scenario: Monte Merrick
Uloge: Matthew Modine, Eric Stoltz, Tate Donovan, D. B. Sweeney, Billy Zane, Sean Astin, Harry Connick Jr., Reed Diamond, Courtney Gains, Neil Giuntoli, David Strathairn, John Lithgow
Glazba: George Fenton
Montaža: Jim Clark
Distributer: Warner Bros.
Godina izdanja: 1990
Trajanje: 107′
Zemlja: Ujedinjeno Kraljevstvo
Jezik: engleski

IMDb

 

Napetost i strah vladaju kada deset herojskih Amerikanaca polete u „letećoj tvrđavi“ B-17 u svom poslednjem napadu na nacističku Nemačku. Napetost dolazi do tačke pucanja kada se posada „Memfis Bel“ spremi da baci bombe na neprijatelja. Zasnovano na stvarnim iskustvima posada bombardera. U ovoj drami uloge tumače i Šon Astin (Olovni vojnici), Džon Litgov i Bili Zejn.
Za vreme II svetskog rata, mlada posada „Memfis Bel“, „leteće tvrđave“ B-17 uspešno izvršava dvadeset četiri izuzetno teška bombarderska zadatka iznad okupirane Evrope. Ovi odvažni letači, koji su većinom još uvek tinejdžeri, leteli su da bi branili svoju zemlju i znaju da su im šanse takve da se jedna od trojice neće vratiti kući. Sada članovi posade moraju da obave samo još jedan zadatak pre povratka u Sjedinjene Države… Ali njihov poslednji zadatak će biti i najopasniji.

 

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin