Krv i meso TV

Naslov originala Flesh and Blood
Redatelj: Paul Verhoeven
Producent: Gijs Versluys
Scenario: Gerard Soeteman, Paul Verhoeven
Uloge: Rutger Hauer,Jennifer Jason Leigh, Tom Burlinson, Ronald Lacey, Susan Tyrrell, Jack Thompson
Glazba: Basil Poledouris
Snimatelj: Jan de Bont
Montaža: Ine Schenkkan
Distributer: Orion Pictures
Godina izdanja: 1985
Trajanje: 126′
Zemlje: SAD, Nizozemska, Španjolska
Jezik: engleski

 

ΞGodine 1501, grad u Italiji je zauzet državnim udarom dok je njegov zakoniti vladar, Arnolfini (Fernando Hilbeck), je daleko. Arnolfini obećava plaćenicima 24 sata pljačke, ako ponovno preuzmu grad

No, u središtu njihove terevenka, Arnolfini želi ih nema. Hawkwood (Jack Thompson), zapovjednika njegovih vojnika se brine za mlade redovnice je pogrešno napala tijekom opsade. Arnolfini obećava da joj liječničku pomoć i Hawkwood vodi Arnolfini u konjicu, izdaju svoj bivši poručnik Martin (Rutger Hauer). Konjica izbacuje na plaćenike iz grada bez njihovog plijena.
Kip Svetog Martina drži mač.

Ubrzo nakon toga, Martin sin je mrtvorođeno. Ukop na dijete unearths drveni kip svetog Martina iz Toursa – sveca s mačem. The plaćenika kardinal ¡ť to uzima kao znak od Boga da slijede Martin kao svog novog vođu.

Arnolfini sin Steven (Tom Burlinson), je zaručena za Agnes (Jennifer Jason Leigh). Sastaju se po prvi put i jesti iz Mandrake magično ostati u ljubavi, ali pratnja je zatim napao i opljačkao je Martina benda. Arnolfini je teško ozlijeđen, a Agnes je vući daleko, skriven među svojim vrijednim mirazom.

Martin otkriva Agnes kasnije te večeri kad se svuku, karavan svojih dragocjenosti. Muškarci žele napasti silovati, ali Martin odluči da se joj se. On ju siluje, ali ona ga je ismijavanje, a kasnije i počinje flert s njim, u nadi za njegovu zaštitu.

U plaćenici susret dvorac čiji stanovnici pate od kuge. Oni uhvatiti mjesto s lakoćom, uz pomoć Agnes. Ona potiče Martin pada u ljubavi s njom i drugim plachenici ju prihvatiti među njima. Ona čini se da je odustao od svog bivšeg života.

No Steven određuje da osvoji leđa i okreće Hawkwood. Hawkwood samo želi živjeti miran život, udala se za bivšeg redovnica je ranjeno. Steven, postaje kao nemilosrdni kao i njegov otac, domogne sestra u Hawkwood prisiliti da mu pomognu nastaviti Martin. Oni lociraju Martina i plaćenike. Oni nemaju dovoljno snage da preuzmu svoj dvorac, ali opsadu na njega. Unutar dvorca, Martin pita Agnes gdje joj je istina leži lojalnost, ona je neobavezan, ali naznake da pobjednik uzima sve.

Kada Steven gradi toranj oluja siege dvorca, Martin ga uništava s idejom Steven je pokušao ranije: baruta. Pat je slomljena kada kuga se širi među Stevena snaga i inficira Hawkwood. U plaćenici snimanje Stjepana i kukom mu u dvorište. Agnes se pridružuje u zlostavljanje zarobljenik, pa čak i čini ljubav na Martin u njegovoj prisutnosti.

Koristeći novu medicinsku tehniku ​​Steven naučio u zatvoru, Hawkwood liječi njegovi kuge. On ne može nastaviti opsadu, ali prije odlaska da se dodatne trupe, on katapulta komada zaražene psa u dvorac. Jedan komad zemljišta u blizini lancima Stjepana, koji je u flings dvorca i vode. Agnes to vidi i Steven kaže da mora odlučiti hoće li reći plaćenike.

Većina plaćenika želi napustiti dvorac iz straha od kuge, ali Martin uvjerava ih da ostanu. Na sljedećem obroku, Agnes promatra kao oni piti zaraženu vodu. No, kada je Martin počinje piti, ona slaps pehar iz svojih ruku. Ostali plaćenici uskoro pokazuju znakove od kuge i bacate Martin u bunar. Kao što je i prije sa Stevenom, Agnes pridružuje zlouporabe Martin.

Hawkwood i Arnolfini sada oporavio od svoje rane i vratiti se s vojskom. Unutar dvorca, Steven treba Martina tipku za bijeg svoje okove, ali Martin Steven treba da se iz bunara. Dvije ukratko surađivati, ali na viđenje opsjedaju vojsku, Martin bježi na zvonik. Steven se oslobađa i, kako će se konačna bitka bijesni, rase pronaći Agnes. Tijekom borbe, zvonik hvata vatru. Prije dugo, sve plaćenici, osim Martina su mrtvi.

Martin suočava Agnes. Ona kaže da ga još uvijek voli, ali on se priprema za njezino ubojstvo, a ne rizik joj ide natrag u Stjepana. Prije nego što se može, Steven napada. Martin, lukavi i očvrslog plaćenik, Steven obuzima. On je gotovo ga utapa kada Agnes Martin udari u glavu, a ona i Steven pobjeći iz plamen dvorac i ujediniti s Hawkwood.

Agnes i Steven zagrliti, ali preko Stevena rame, Agnes vidi Martin istjecanje iz dvorca, vreću plijen preko ramena. Ona kaže ništa.Ξ

 

 

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin