Groznica subotnje večeri

Naslov izvornika: Saturday Night Fever
Redatelj: John Badham
Producent: Robert Stigwood
Scenarij: Norman Wexler
Prema kazališnom komadu: Tribal Rites of the New Saturday Night Nika Cohna
Uloge: John Travolta, Karen Lynn Gorney, Barry Miller, Joseph Cali, Paul Pape, Donna Pescow, Bruce Ornstein, Martin Shakar, Julie Bovasso, Fran Drescher
Glazba: Barry Gibb, Maurice Gibb, Robin Gibb, David Shire
Snimatelj: Ralf D. Bode
Montaža: David Rawlins
Distributer: Paramount Pictures
Godina izdanja: 1977
Trajanje: 114′
Država: SAD
Jezik: engleski

IMDb

 

 

Saturday

Tony (John Travolta) je mladić iz Brooklyna kojem najveće zadovoljstvo na kraju radnog tjedna predstavlja odlazak u disko-klub gdje je već priznati kralj plesnog podija. Zahvaljujući svojim posebnim plesnim pokretima mladići i djevojke u disko-klubu gledaju ga s obožavanjem, no njegova svakodnevica nimalo nije glamurozna. Radi kao prodavač u dućanu s bojama, neprestalno se sukobljava s ocem i natječe s bratom koji se sprema za svećenički poziv. Sve se mijenja kad u klubu upozna Stephanie (Karen Lynn Gorney) te se zajedno odluče prijaviti na plesno natjecanje. Iako ju Tony neprestano zavodi, Stephanie ne želi vezu jer ima druge životne ciljeve i želi se preseliti na Manhattan. Postupno i Tony u dogovoru sa Stephanie pokuša započeti novi život.

Film je nominiran za Zlatni globus, nagradu BAFTA, WGA nagradu, a dobio je i sljedeće nagrade: Golden Screen, NBR. John Travolta je za ulogu u ovom filmu nominiran za Oscara 1978. godine.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin