Granica smrti

Naslov izvornika: The Last Border – viimeisellä rajalla
Redatelj: Mika Kaurismäki
Scenarij: Alexandra Deman, Mika Kaurismäki, Pia Tikka
Uloge: Jolyon Baker, Jürgen Prochnow, Fanny Bastien
Godina izdanja: 1993.
Trajanje: 105′
Država: Finska, Švedska, Njemačka
Jezik: engleski, finski švedski

IMDb

 

 

last-border

Negostoljubivo područje arktičkog kruga 2009. godine, u vrijeme dok je čovječanstvo desetkovano zagađenjem Zemlje i u borbi za preživljavanje povlači se daleko prema sjeveru, na teritorij između 68. i 70. paralele. Dok svakodnevno bijesne sukobi vojne hunte i gerile, područje nadzire paravojna skupina plaćenika i švercera kojima zapovijeda okrutni Vojvoda (J. Prochnow).

Iscrpljeni gerilac Jake (J. Baker), koji je pobjegao iz Vojvodina zarobljeništva, luta tundrom te nabasa na siromašnog putujućeg trgovca Dimitrija (M. Pellonpää), koji mu da nešto odjeće. Kad stigne u obližnje naselje, Jake u baru naleti na Vojvodu i njegove ljude, koji vode zarobljenu djevojku Doaivu (F. Bastien). Nakon što ga prepoznaju, ranjeni Jake uspije ukrasti motor i pobjeći.

Pomognu mu nomad Borka (K. Väänänen) i njegova stara ortakinja (S. Labbart). Skrbeći o mentalno zaostalom Borki, starica zaliječi Jakeove rane. Nakon što se malo oporavi, Jake sasluša staričino proročanstvo prema kojem je on dugo očekivani vođa koji će gerilu povesti u borbu protiv Vojvode…

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin