Egzorcizam Emilly Rose

Naslov izvornika: The Exorcism of Emily Rose
Redatelj: Scott Derrickson
Producent: Paul Harris Boardman
Scenarist: Scott Derrickson, Paul Harris Boardman
Glavne uloge: Laura Linney, Tom Wilkinson, Jennifer Carpenter, Campbell Scott
Glazba: Christopher Young
Snimatelj: Tom Stern
Montaža: Jeff Betancourt
Distributer: Sony
Godina izdanja: 2005.
Trajanje: 119′
Država: SAD
Jezik: engleski

IMDb

 

 

Egzorcizam Emily Rose (2005.) nedvojbeno je jedan od najboljih horora snimljenih u novom mileniju. Djelo definitivno nije nadmašilo Istjerivača đavla (The Exorcist, 1973.), film koji je na platnima proslavio ovu temu, ali je neosporno ostavio dubok dojam na sve koji su ga pogledali.

Priču zapravo pratimo kroz suđenje ocu Richardu Mooreu, svećeniku optuženom za ubojstvo Emily Rose (19) iz nehata. Naime, upravo je Moore nad njom vršio egzorcizam, i to nakon što je zamoljen od njezine obitelji da takvo što učini jer djevojci klasična medicina nije bila od pomoći.

Njezina službena dijagnoza je glasila epilepsija i psihoza, ali budući da djevojka tijekom brojnih napadaja proživljavala ‘demonske vizije i manifestacije’, obitelj i Moore zaključuju da je riječ o opsjednuću.

Porota tako tijekom suđenja dobiva na uvid užasavajuće detalje koji su obilježavali silne muke glavne junakinje (ostavit ćemo da to sami pogledate ako niste), između ostalog i audio zapis samoga egzorcizma, ali optužba ostaje ustrajna u tome da je Moore kriv za njezinu smrt zbog nebrige o njezinom zdravstvenom stanju.

Moore na kraju biva proglašen krivim, ali ipak izlazi na slobodu jer je sutkinja uvažila preporuku šokirane porote i u kaznu mu uračunala svo vrijeme provedeno u pritvoru.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin