Dar

Naslov originala: The Gift
Žanr: drama, horor, misterija
Trajanje: 112′
Godina izdanja: 2000.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Paramount Classics
Uloge: Cate Blanchett, Giovanni Ribisi, Keanu Reeves, Greg Kinnear, Hilary Swank
Režija: Sam Raimi
Scenario: Tom Epperson, Billy Bob Thornton
Producent/i: Sean Daniel, Ted Tannebaum, Gregory Goodman

IMDb

 

 

 

Vidovnjakinja Annie živi kraj Savannaha s troje djece, a suprug joj je poginuo. Svojim darom za proricanje budućnosti hrani djecu i jedva preživljava.

Annie zarađuje tako što ljudima čita sudbinu iz karata, a ljudi u mjestu u kojem živi smatraju je vješticom. Ubrzo nakon što joj je prijetio nasilni muž jedne klijentice, Donnie Barksdale, nestane kći lokalnog bogataša, ujedino i zaručnica lokalnog školskog ravnatelja.

Slučaj se čini nerješiv i policija pozove Annie u pomoć, bez obzira na sumnje u njen dar. Annie uskoro počinje imati vizije svezane Wayne Collins i trag je dovede do Donniea.

Donnie je uhićen, a za Annie tek sad počinju pravi problemi. Cijelo vrijeme tijekom mukotrpnog suđenja, a i poslije, mora izdržati napad na svoju vjerodostojnost, napad na to što zna privatne stvari ubijene djevojke.

Drugi problem je i psihička bolest njenog susjeda i sve veća privlačnost koju osjeća za školskog ravnatelja. Ni vizije se ne smiruju, a najviše je muči pitanje ‘što ako Donnie ipak nije kriv’?

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin