Crni labud

Naslov originala: Black Swan
Žanr: drama, horor, triler, psihološki
Trajanje: 108′
Godina izdanja: 2010.
Zemlja: SAD
Izdavač/Distributer: Fox Searchlight Pictures
Uloge: Natalie Portman, Mila Kunis, Vincent Cassel, Winona Ryder
Režija: Darren Aronofsky
Scenario: Mark Heyman, Andres Heinz, John J. McLaughlin
Producent/i: Scott Franklin, Mike Medavoy, Arnold Messer, Brian Oliver

IMDb

 

 

 

 

Psihološki triler o opsesivnoj balerini Nini koja se priprema za ulogu karijere, ali sve više tone u mračne aspekte svog lika – Crnog labuda!

Nina (Natalie Portman) je balerina New York City Balleta čiji se život potpuno vrti oko plesa, a živi s majkom Ericom (Barbara Hershey), umirovljenom balerinom koja gorljivo podržava kćerkinu profesionalnu ambiciju. Kada umjetnički direktor Thomas Leroy (Vincent Cassel) odluči zamijeniti primabalerinu Beth Macintyre (Winona Ryder) u premijernoj izvedbi ‘Labuđeg jezera’ na otvorenju nove sezone, njenu ulogu dobiva Nina.

No, Ninina je konkurencija nova plesačicu u trupi, Lily (Mila Kunis), koja je impresionirala Leroya. ‘Labuđe jezero’ zahtijeva plesačicu koja može  odigrati dvije uloge – otmjenog, nježnog i nevinog Bijelog labuda te Crnog labuda koji je utjelovljenje senzualnosti, zavodljivosti i izdaje. Lily je prava personifikacija Crnog labuda, a Nina savršeno odgovara ulozi Bijelog labuda, ali nije sigurna ima li dovoljno potencijala da utjelovi mračnu stranu Labuđe kraljice.

Rivalstvo dviju mladih plesačica razvija se u čudnu vrstu prijateljstva, a Nina počinje dolaziti u kontakt sa svojom mračnom stranom koja prijeti da je uništi. Dok pomiče svoje tjelesne granice, izranjaju njene najdublje potisnute maštarije, strahovi i noćne more i počinju odvoditi njen um u neslućene ponore, te se ubrzo potpuno stopi s očaravajućim i smrtonosnim Crnim labudom…

 

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin