Bijeli gavran TV

Naslov originala: The White Raven
Redatelj/i: Jakub Z. Rucinski, Andrew Stevens
Producent/i: Ashok Amritraj, Andrew Stevens
Scenario: Michael Blodgett prema vlastitom romanu
Žanr: Triler
Uloge; Ron Silver, Joanna Pacuła, Roy Scheider
Glazba: Norman Orenstein, David Wurst, Eric Wurst
Snimatelj: Michael Slovis
Montaža: Brett Hedlund
Distributer: Astra Cinema
Godina izdanja: 1998
Trajanje: 92′
Zemlja SAD
Jezik Engleski

IMDb

 

 

 

Iskusnog novinara Tullyja Windsora (Ron Silver) njegov urednik Tom Heath (Roy Scheider) uvuče u intrigu koja ima veze s pričom za koju je Tully dobio uglednu nagradu Pulitzer prije nekoliko godina…

Ispostavi se da je najveći ikad iskopani dijamant u Drugom svjetskom ratu iskorišten kako bi se kupila sloboda jedne Židovke, dotad zatočene u koncentracijskom logoru. Međutim, poslije rata, tajanstveni je dijamant nestao, a u potragu su se dali mnogi: Rusi, bivši nacisti, gangsteri, kao i prvotni vlasnik.

Čini se da je upravo priča koju je novinar napisao o preživjeloj logorašici izvor mnogih tragova koji vode prema dijamantu.Nesvakidašnji zaplet uzbudljivog akcijskog trilera “Bijeli Gavran” spaja u sebi sve elemente akcijskog i kriminalističkog žanra, ali vrlo dojmljivo podsjeća na tragična stradanja Drugog svjetskog rata, koja su svoj trag ostavila i na desetljećima mira.

Iskusni televizijski redatelj Andrew Stevens sigurno vodi film ka vrhuncu, u čemu mu sjajnim, nijansiranim ulogama pomažu legendarni Roy Scheider i Ron Silver kao novinar koji će pokazati da čak i vrijednost najskupljeg dijamanta nije ništa u usporedbi s dragocjenošću ljudskih života. Višeslojna tematika, ispreplitanje osjećaja straha, neizvjesnosti, boli i ljubavi samo su neki od obećavajućih elemenata ovog sjajnog akcijskog trilera.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin