Amarcord

Originalni naslov: Amarcord
2 diska
Žanr: drama, komedija
Trajanje: 127′
Godina izdanja: 1973
Izdavač/Distributer: Warner Home Vídeo / ISSA film i video
Uloge: Pupella Maggio, Armando Brancia, Magali Noël, Ciccio Ingrassia, Nando Orfei
Režija: Federico Fellini
Scenarij: Federico Fellini, Tonino Guerra
Producent/i:Franco Cristaldi

 

 

 

Poluautobiografski film Federica Fellinija daje nostalgičan pogled na život u talijanskom obalnom gradiću Riminiju, tridestih godina prošlog stoljeća.

Tridesete godine u Italiji mogu se okarakterizirati kao predmusolinijevsko razdoblje. U malom, obalnom, talijanskom gradiću Riminiju dolazi proljeće a s njime i veliki, gradski festival koji slavi rođenje novog života. Okupljanje stanovnika na središnjem gradskom trgu prvo je od mnogih koje film prati.

Svaki puta cijela se zajednica okuplja na jednom mjestu, gdje je najbolje vidljiva raznovrsnost i bizarna dizorjentiranost različitih ličnosti. Vidimo nekoliko žena koje imaju nacrtane, visoko podignute obrve na provokativan način što daje dozu seksualnosti i drame.

Cijokupni ton filma i njegova radnja otežavaju gledatelju praćenje i shvaćanje osnovne radnje. Umjesto toga, koncentrirani smo na nekoliko upečatljivih sekvenci. U nekoliko takvih djelova pratimo mladića Titta koji dolazi iz provincije. On upoznaje poludjele likove opsjednute seksom…

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin