Adidas protiv Pume

Naslov izvornika: Duell der Brüder – Die Geschichte von Adidas und Puma
Redatelj: Oliver Dommenget
Scenarij: Christian Schnalke,
Producenti: Daniel Mann, Michael Souvignier, Uwe Kersken
Uloge: Ken Duken: Adi Dassler, Torben Liebrecht: Rudolf Dassler, Jesse Albert: Karl, Florian Bartholomäi: Gerber, Nadja Becker: Friedl, Henk Buchholz: Armin Dassler, David C. Bunners: Josef Waitzer, Merle Collet: Erika, Alexander Cudreasov: Ferenc Puskás, Martin Krah: Helmut Rahn, Christoph Gareisen: Sepp Herberger, Annina Hellenthal: Inge, Picco von Groote: Käthe, Kamghe Gaba: Jesse Owens
Glazba: Frederik Wiedmann
Snimatelj: Georgij Pestov
Montaža: Ingo Recker
Država: Njemačka
Jezik: njemački
Godina izdanja: 2016

Film je zasnovan na istinitoj priči smeštenoj između 1924. i 1954. godine i opisuje život, rad i udaljavanje braće Adolfa i Rudolfa Daslera, što je dovelo do osnivanja dva carstva sportske opreme, Adidasa i Pume.
Svet sporta bi bilo teško zamisliti bez braće Dasler. Poreklom iz nemačkog gradića, Adolf Adi Dasler i njegov brat Rudolf imaju potpuno različit temperament, kao i praktično sve ostalo. Jedino oko čega se slažu jeste njihova misija: proizvodnja savršene sportske obuće. S obzirom na njihove jedinstvene talente – Adi je imao pronalazački dar, a Rudi je bio pragmatični biznismen – braća su savršeno dopunjavala jedan drugog. Međutim, njihove Ahilove pete bile su njihove supruge. Kad je Adijeva energična žena odlučila da radi u firmi, a Rudijeva da se drži tradicije, pojavila se ljubomora. Nesporazumi su doveli do svađe koja je na kraju izazvala podelu firme i večiti rivalitet među braćom. Film je zasnovan na istinitoj priči o dva carstva sportske opreme, Adidasu i Pumi.

MP4 DOWNLOAD

 

Comments are closed.

Powered by Maribol IMDB Plugin